Chapterhistorik Blue Coast Chapter med anledning av namnbyte till Norrköping Chapter

Vi vill tacka Janne Elfström Past Director, för att ha hjälpt med en liten tillbakablick som kan vara intressant att känna till när vi bytt namn till Norrköping Chapter. Läs nedan och begrunda...
Norrköping Chapter började sina dagar som Blue Coast Chapter år 2001.
Grundaren och tillika Chaptrets första Director var Mats Beijer-Olsen som tillsammans med vår Sponsoring Dealer Pelle Olofsson, allmänt känd som PO bland motorintresserade i Norrköping, såg till att Chaptret kom på pränt.
Mats hade tidigare varit medlem i South Wettern Chapter och kände helt enkelt att ett Chapter på Sveriges Blå kust skulle bli bra. Därav namnet Blue Coast Chapter.
Det första året fanns ingen reell aktivitet så ett upptaktsmöte ordnades år 2002 vilket resulterade i att tre engagerade Harley åkare; Janis Kreicberg, Janne Elfström och Anders Fritz tillsammans med Mats Beijer-Olsen lade grunderna med regelrätta styrelsemöten, medlemsmöten och gedigna åkprogram med Mats som Director, Janne som Assistant Director, Janis som Secretary och Anders som Treasurer.
År 2005 tillträdde Janis Kreicberg som ny Director och år 2009 tillträdde Janne Elfström som Chaptrets Director och år 2014 tillträdde Henning Sand Directorsposten.
Chaptret har under alla aktiva år haft ett mycket digert och varierande program med en kvällstur per vecka, ett mycket stort antal lördagsturer samt även många övernattningsturer till bl.a. Öland, Åland, Skåne, Dalarna, Tyskland.
Vi har också utökat kontakterna med andra Chapter i Sverige, dels via Sweden National HOG rally där vi deltagit alla gånger det har arrangerats, men även som vanliga dagsturer och fester.
I Tyskland har vi vårt vänchapter; Baltic Kiel Chapter, som vi besökte år 2011 under en veckas tid varefter de besökte oss året därpå.
Ytterligare ett Tyskt Chapter har besökts, år 2013; Welfen Chapter i Braunschweig.
Givetvis deltar vi varje år i 1:a maj kortegen i Norrköping, den MC kortege som Peking MC anordnat under mer än 40 års tid.
Vintertid försöker vi träffas då och då för att äta en bit mat och ”svinga en bägare” mm.
År 2011 firade vi vårt 10 årsjubileum med en hojrunda utmed Blå kusten med ett antal stopp med tipsfrågor för att senare på kvällen fira med restaurangbesök med finfina vinster skänkta av vår Dealer.
År 2015 bytte vi namn till Norrköping Chapter beroende på den omorganisation som Harley-Davidson gjorde i Sverige.
Vi har en filosofi :
Åka motorcykel är roligt men det blir ännu roligare i grupp. Med andra ord : ”Ride and have fun” !